Raskaushieronta ja vyöhyketerapia

Round two, ja uuden paikan kokeilu.
Kampaajaa ja tatuoijaa ei vaihda, mutta muuten tykkään kokeilla uusia hoitoloita ja hoitajia. Samalla kampaajalla olen käynyt nyt seitsemän vuotta (joskus käyn vaihtelun vuoksi toisella kuin vakkarilla, mutta silloinkin vain sillä yhdellä tietyllä, harkitulla), ja samalla tatuoijalla olen käynyt 13-14 vuotta. Tatuoijan kanssa on naurettu, että olemme tunteneet toisemme lähes tuplasti niin kauan kuin kumpikaan puolisoaan. Tosin tässä suhteessa olen tehnyt kerran syrjähypyn, koska tatuointiaihe oli sellainen, että se piti käydä ottamassa muutamansadan kilometrin päässä.

Tällä kertaa ohjelmassa oli hieronta sekä vyöhyketerapia, jonka sanotaan auttavan mm. unettomuuteen. Hoitola Energeian Reetta on hierontojen ja vyöhyketerapian lisäksi erikoistunut mm. kajava-terapiaan sekä energiahoitoihin. Uuden paikan kokeiluun ei liity epäluottamusta tai muuta negatiivista tunnetta vanhaan paikkaan, kahta edellä mainittua ammattiryhmää lukuun ottamatta vain tykkään kokeilla erilaisia ja uusia paikkoja. Lisäksi, raskaus kun on uusi asia, en ole oikein varma itsekään, millaista hoitoa tai hoitajaa etsin.

Kuva: Hoitola Energeia / www.uusienergia.com


Tämänkertainen hoito oli lähempänä perinteistä hierontaa kuin edellinen kokeilemani. Tämä tuli kyllä todella ihan muuhunkin kuin rentoutumistarkoitukseen, en tiennyt olevani niin kipeä ja jumissa, kuin mitä olin. Lisäksi tehtiin vyöhyketerapiaa, mikä oli minulle ihan uusi juttu ja kokemus.

Kuva: Hoitola Energeia / www.uusienergia.com


Hieronnan lomassa tuli juteltua niitä näitä, ja myös adoulana (eri asia kuin doula) toimivalta hoitajalta tuli hyviä neuvoja ja näkemystä. Puhuimme mm. yliliikkuvuuden vaikutuksesta sekä synnytykseen että kropan tuntemuksiin ylipäänsä, sekä stressin ja kontrollintarpeen vaikutuksesta raskausdiabetekseen. Vyöhyketerapian vaikutuksista en tietenkään vielä osaa sanoa, mutta Rettan holistinen hoitotapa teki kyllä vaikutuksen, ja luulenpa että tänne palaan vielä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausdiabetes, osa 3.

Raskausdiabetes, osa 2.

Radilainenkin voi herkutella, sittenkin.