Raskaushieronta

Tänään olin raskaushieronnassa. Olin jonkin verran pyörinyt ympäri nettiä etsien itselleni sopivalta tuntuvaa paikkaa. En halunnut mennä vain johonkin hierojalle, joka on käynyt parin viikon raskaushierontakurssin (kauhea kun kuulostaa aliarvoivalta), vaan jotain missä olisi ehkä pieni annos hörhöilyä mukana.

Ja sellaiseen paikkaan päädyin. Hieroja sanoi lähes heti että heillä on vähän kaikessa pieni annos hörhöilyä mukana. Yhdessä - äitiys- ja perhepalvelut on monen eri alan ammattilaisen muodostama yhteisö, joka vaalii kehon ja mielen terveyttä.
Kuvittelin silti meneväni melko perinteiseen hierontaan, mutta voi minkä kokonaisvaltaisen hoidon sainkaan! Olen aina ollut sitä mieltä, että hieronnan kuuluu vähän sattua, ei siitä muuten mitään apua tai hyötyä ole. Tällä kertaa piti syödä sanani, sillä voi kuinka hyvää huolta minusta pidettiinkään, ilman että sattui.

Kuva: Yhdessä Äitiys- ja perhepalvelut

Sivusimme keskustelussa myös unettomuutta, ja hieroja-fysioterapeutti pyysi lupaa hakea kollegansa nopeaan konsultaatioon. Puhuin fysioterapeutti-hypnoterapeutin kanssa siitä, millaisen avun hypnoosista voisi unettomuuteen saada. Olen kontrollifriikki, jonka on koko ajan oltava tietoinen itsestään, tunteistaan ja kehostaan. Ajatus siitä, että olisin hetken täysin pois itsestäni, ja joku voisi syöttää alitajuntaani ihan mitä vain (juujuu, kärjistys), on aika pelottavaa.

Samaan aikaan kuitenkin ajatus siitä, että jollain noinkin "yksinkertaisella" ratkaisulla voisi saada apua teini-iästä saakka vaivanneeseen kiroukseen, viehättää. Hoitoaikoja oli joko ylihuomenna, tai sitten vasta ensi vuonna. Jäin kuitenkin miettimään tätä. sillä ylihuominen tulisi vähän äkkiä, tämä vaatii sulattelemista.

Lopulta, lisää asiaa tutkittuani, päädyin lykkäämään hypnoosin kokeilua. Ilmeisesti erilaiset luonnolliset muutokset nukkumisessa (esim. muutto ulkomaille, aikaero loman vuoksi, työrytmin muutos tms.) saattaa vaikuttaa tuloksiin. Tuntuu hieman hölmöltä käyttää rahaa, sekä omaa että ammattilaisen aikaa siihen, että mahdolliset tulokset valuvat viemäriin synnytyksen myötä, kun on joka tapauksessa pakko herätä vähän väliä syöttöjen vuoksi. Toki tiedän, että olisi tärkeää saada nukuttua ennen synnytystä jotta olisi mahdollisimman levännyt, mutta ehkä myöhemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausdiabetes, osa 3.

Raskausdiabetes, osa 2.

Radilainenkin voi herkutella, sittenkin.