Hieronnassa vauva mukana

Vauvan kantaminen ja imetys ovat saaneet niska-hartiaseudun melko jumiin ja pieni päänsäryhkö on lähes jokapäiväinen vieras. Niinpä kävin tänään taas Marian hellässä huomassa Yhdessä - äitiys- ja perhepalveluissa. Maria oli maininnut nettisivuillaan, että äiti voi tulla hierottavaksi vauva mukanaan. Tämä oli ostopäätökseen vaikuttava asia, sillä en jaksaisi etsiä uutta hierojaa iltavastaanoton vuoksi. Mietin, miten hieronta mahtaa mennä, Pirpanalla on vaihe jossa ei päiväsaikaan tekisi mitään muuta kuin olisi äidin sylissä.

Pirpana ei tietenkään heti rauhoittunut vaunuihin, joten Maria kehotti ottamaan vauvan syliin, ja ensimmäisen 30 min. hän "hieroi" istuen, kun samalla sylittelin ja imetin Pirpanaa. Kyse ei ollut ns. perinteisestä hieronnasta, vaan niskan lihaskalvojen sekä kasvojen ja päänahan käsittelystä. Oi autuutta, tuntui niin hyvältä, eikä ollut tullut kyllä mieleenikään, että vauva sylissä voisi olla hierottavana.
Jälkimmäinen puolituntinen oli sitten perinteisempää hierontaa kun Pirpana nukahti.

Tuli siinä puheeksi myös se, miten Pirpana tuntuu inhoavan röyhtäisyä syömisen päälle, ja joskus pulautellessa tuntuu, että yrittää estää jopa puklun tulon laittamalla kädet suun eteen. Tämä taas joskus johtaa siihen, että välillä tulee ihan kaikki syöty kaaressa vauvan ja äidin päälle.
Maria kysyi, onko Pirpanalla usein hikka. No todellakin on!! Välillä kuulostaa ihan koiran vinkulelulta!


Kyseessä saattaa olla pallean jumi, jolloin röyhtäisy on epämukavaa tai vaikeaa, jolloin tulee helposti hikka. Sain neuvon hieroa jalkapohjaa tieystä kohtaa, missä on pallean heijaste.
Illalla kun hieroin tästä, alkoi heti hikka! En tiedä, oliko kyse vain sattumasta vai mistä, mutta täytyy ehdottomasti jatkaa, josko alkaisi vähän helpottaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausdiabetes, osa 3.

Raskausdiabetes, osa 2.

Radilainenkin voi herkutella, sittenkin.