Vauvahieronta

Oltiin pari viikkoa sitten vauvahierontakurssilla. Kurssi oli kahtena päivänä 1,5 h kerrallaan. Vaikka ajankohta olikin meille vähän aikainen, oli ihan hyvä että kurssi oli jaettu kahtia: Pirpanalla oli ekana päivänä aika maanantai, ja itse olin nukkunut tosi huonosti, jolloin kumpikaan ei ollut oikein vastaanottavainen. Kun kurssi oli jaettu kahtia, on suurempi todennäköisyys että edes jompi kumpi päivä on hyvä. Sekä äidillä että vauvalla.

Opeteltiin tietysti erilaisia tapoja helpottaa vauvan masuvaivoja, ja niistä onkin ollut meille aika iso apu. Opettelimme paitsi ns. pierujumppaa, myös erilaisia heijastuspisteisiin liittyviä juttuja, joilla saa vähän helpotettua vauvan oloa.

Meillä alkoi noin viiden viikon iässä kovat masukivut, ja etenkin pierujumppa on auttanut paljon. Heijastuspisteiden painelusta ja hieronnasta Pirpana ei tykkää yhtään, joten se on jäänyt vähemmälle. Meillä ei hieronta ole ainakaan vielä tullut ihan niin isoksi osaksi arkea kuin olisin ehkä halunnut, ihan oman jaksamisen vuoksi, mutta arjen helpottajana siitä on ollut paljon hyötyä kun masu on kipeä.

Kurssin ohjasi äitiysfysioterapeutti Maria Jokela Yhdessä -äitiys ja perhepalveluista.

Kommentit

  1. Vauvahieronta on kyllä aika hauskaa, olin itsekkin pari viikkoa sitten semmoisella hieronnassa Turussa .

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausdiabetes, osa 3.

Raskausdiabetes, osa 2.

Radilainenkin voi herkutella, sittenkin.