Äitiystoppahousut

Tai oikeastaan niiden puute. Aloin jo hyvissä ajoin katsella ja kuulostella raskauskuorihousujen tai -toppahousujen perään. Uutena ovat sen verran hintavia, että yhtä talvea varten ei viitsisi ostaa, siispä kolusin lastenvaatekirppiksiä ja fb-kirppiksiä, kyselin tutuilta talvisynnyttäneiltä ja huutelin ostoilmoituksia fb-kirppisryhmiin. Tuloksettomasti.

Moni ehdotti miehen housujen omimista: ei onnistu meillä, koska tuo on niin paljon minua isompi, että sais olla vyön lisäksi ainakin kahdet henkselit. Liian isoja miesten housuja en viitsinyt ostaa, jäisivät vain käyttämättä ja myymättä. Ehdotettiin myös kumilenkkiä tavallisiin housuihin: mulla vaan ei ole niitä tavallisiakaan, kun Varsinais-Suomen talvessa on pärjännyt lämpökerrasto + Fjälrävenin ulkoiluhousu -yhdistelmällä.

Olin jo ajatellut että kyllä Suomen talvessa ilmankin pärjää, ostin paksut, pehmeät kollarit ja ajattelin että kerrospukeutumisella selviää. Sitten tulikin viikon varoajalla Levin reissu: 15 asteen pakkasessa ja hiihtoreissuilla ei kyllä kollareilla pärjää. 
Olin aiemmin himmaillut tavallisten ostamista + kumilenkkikikkaa senkin vuoksi, että ei yhtään tiennyt, minkä kokoiseksi sitä lihoaa raskauden aikana. Levin reissun tullessa oli kuitenkin "enää" 1,5 kk laskettuun aikaan, ja olin nippa nappa saavuttanut lähtöpainoni. Alun pahoinvoinnin painon tippuminen ja raskausdiabeteksen tiukahko ruokavalio olivat aiheuttaneet sen, että painoa ei ollut ollenkaan sillä tavalla, kun olin ajatellut tässä vaiheessa talvea olevan.

Niinpä menin ja ostin joulualennuksesta tavalliset, henkselilliset toppahousut, sekä sellaisen housujen jatkopalan, missä on kuminauha ja kangaslipare peittämässä aukkoa, jonka avonainen vetoketju jättää. Olin toki kuullut tuosta jatkopalasta aiemminkin, mutta pitänyt sitä vähän turhanpäiväisenä, olin varma ettei se auta housuja pysymään ylhäällä. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, ja etenkin henkseleiden kanssa pysyy housut hyvin jalassa.

Housujen jatkokappale. Tuo kuminauha tuon lipareen kuminauhakujaan,
sitten napit paikalleen, ja lopputulos on:

Ihan kätevä lopputulos, joskaan ei näissä henkselittömissä ulkoiluhousuissa
toiminut ihan niin hyvin, kuin henkselillisissä toppahousuissa,


Liikkuessa mulla on aina myös koko mahan peittävä tukivyö. Lisäksi kun pukee pitkähelmaisen paidan ja on puoleen reiteen yltävä takki, niin ei tule kylmä vaikka mahan kohdalle jääkin tavallaan vähän aukkoa. Toki tähän voi yhdistää vielä vaikkapa masutuubin, jos meinaa että palelee, tai on lyhyemmän mallinen takki.

Nyt on hyvät housut joilla pärjää lopputalven, ja jotka jäävät käyttöön synnytyksenkin jälkeen. Jatkopalapaketissa on kolme eri mittaista kuminauhaa (ja kolme eri väristä liparetta), joista mulla oli rv34-35 vasta keskimmäinen käytössä. Jos, tai kun, ei housut sellaisenaan mene jalkaan heti synnytyksen jälkeen, niin on se lyhyin vielä käytettävissä lopputalven avuksi.

Täytyy sanoa että vähän harmittaa, että kokeilin tätä vasta nyt. Olisi omille housuille saanut paljon lisää käyttöaikaa. Toki, en ajatellut että tässä vaiheessa raskautta mahtuisin muuten omiin normihousuihini, vaan ajattelin että kiloja on kertynyt niin, että housut eivät mene muutenkaan jalkaan. Kehotan kuitenkin ehdottomasti kokeilemaan.

Kommentit

  1. Heippa! Tarvitseeko tuon sun löytämän jatkopalan kanssa housuissa olla tavalliset napit? Itse tuskailin saman ongelman kanssa, tilasinkin syksyllä jo äitiystoppahousut, joista pieninkin koko oli aivan valtava. Muita toppahousuja en löytänyt, mutta kuorihousuja löysin yhdestä verkkokaupausta. Nämäkin hylkäsin, sillä en ollut valmis maksamaan 80e äitiyskuorihousuista, etenkin kun niiden palautuskin olisi ollut maksullista, jos olisivat osoittautuneet väärän kokoisiksi.

    Seuraavaksi vaihtoehdoksi ajattelin myös jatkopalaa tavallisiin ulkoiluhousuihin, mutta kaikissa housuissani olikin nepit, joihin sopivaa valmista jatkopalaa en löytänyt. Lopputuloksena olen käyttänyt mahatuubia ulkoiluhousujen päällä sekä pitkänmallista raskaustoppatakkia, joka peittää, kun housujen kaulus alkaakin kumartumisen tai kyykistymisen jälkeen repsottaa tuubin alta. Ei ihanteellinen ratkaisu, mutta sillä on tämä talvi onneksi pärjätty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja pahoittelut vastauksen viipymisestä.
      Joo, täytyy olla ns. tavallinen nappi ja napinläpi, nepparin kanssa tuota ei saa toimimaan.
      Sama oli mulla, että ei viitsi mitään 80e housuja ostaa yhtä talvea varten.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausdiabetes, osa 3.

Raskausdiabetes, osa 2.

Vauvan aurinkolasit