Levin reissu ja raskaana lentäminen

Kävin tammikuun alkupuolella Levillä kääntymässä. Ystäväperhe vietti siellä koko viikon, ja vähän niinkuin kutsuin itse itseni mukaan muutamaksi päiväksi. Täytyy sanoa, että teki hyvää. Olin ajatellut että olisi kiva äippärin alkuun saada joku kiva irtiotto, niin että työasiat jäisivät taakse ja mielikin ymmärtäisi että nyt ollaan lomalla. Äkkilähtö mihinkään ei valitettavasti tullut oikein kysymykseen, en halunnut enää tässä vaiheessa lähteä yksin (siippa piti lomansa välipäivinä) ulkomaille ihan varmuuden vuoksi. Siksipä tämä oli mitä mainioin vaihtoehto.

Kun saavuin Kittilään, oli aurinko juuri noussut. Kolmen tunnin päästä
kuvasin jo auringonlaskua.


Valitettavasti lähdin reissuun niin, että takana oli taas uneton yö. En saanu bussissa ja koneessa nukuttua kuin pieniä pätkiä. Niinpä reissun ekana iltana menin nukkumaan kuuden jälkeen ja heräsin seuraavana aamuna yhdeksältä kun 2- ja 5-vuotiaat herättivät aamupalalle kertoen, että ei enää ehdi nukkua. <3
Aamupalan jälkeen menin takaisin nukkumaan ja heräsin alkuiltapäivästä kun muu konkkaronkka tuli syömään. Tämän jälkeen alkoi olla ihmismäisempi olo, joskin vielä aika nuutunut.

Ystäväperhe oli kuitenkin raahannut paitsi sukseni, myös toppavaatteet mukanaan, joten olihan se kolmantena päivänä pakko raahautua myös hiihtämään.

Mammat lähti ladulle. Itse hiihdin pienen edestakaisen pätkän riemuissani.
Toinen mamma hiihti muutaman kilometrin mökille saakka.


Olen ollut elämässäni neljästi lentokoneessa. Ensimmäisen ja toisen lennon välissä oli sujuvasti yli kymmenen vuotta aikaa. Kolmannen ja neljännen kerran olenkin sitten lentänyt raskaana. Tosin, toinen Gdanskiin ja toinen Leville, eli lennot eivät ole sen pitempiä kuin perus bussimatka Suomessa parin ison kaupungin välillä.
Eri lentoyhtiöillä oli eri käytäntöjä raskaana lentämiseen, itse lensin nyt loppuvaiheessa Norweigianilla, joten mitään lappuja ei tarvittu vielä: vasta kuukausi ennen laskettua aikaa tarvitaan lääkärintodistus. Esimerkiksi Finnairilla sen sijaan on huomattavasti tiukemmat säännöt todistuksista. Säännöt eivät liity niinkään siihen, että lentäminen olisi äidille tai vauvalle vaarallista, vaan ihan sen vuoksi, ettei kone joudu tekemään ylimääräisiä laskuja jos jotain tapahtuu.

Turisti-eskimo hiihtohommissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausdiabetes, osa 3.

Raskausdiabetes, osa 2.

Radilainenkin voi herkutella, sittenkin.