Lempparihankintoja: vaunut, hoitopöytä ja -alusta, sekä neljän tuulen tossut

Lähdettiin vauvahommaostoksia suunnittelemaan sillä mielellä, että mahdollisimman paljon ostetaan käytettynä. Kaikessa muussa, paitsi vaatteissa tämä on onnistunut todella hyvin. Vaatteita on tullut ostettua myös uutena, kun ovat vaan olleet niin tajuttoman söpöjä.

Käytettynä ostamiseen on ollut kolme syytä.
Se, että on aika hölmönhommaa maksaa isoja summia tavaroista, jotka ovat käytössä suhteellisen lyhyen aikaa. Joo, uutena ostetussa on helposti parempi jälleenmyyntiarvo, mutta kun löytää käytetyn mallia hyvä ja halpa, niin jo ostohinta saattaa olla pienempi, kuin mitä sen uuden tavaran arvon lasku on. Ja kyllä käytetynkin voi saada myytyä seuraavalle hintaan, jolloin prosentuaalinen palaava raha ei uudessa olisi ollut juuri sen parempi.
Toinen syy oli ekologisuus: miksi ostaa uutta, jos saa käytetyn?
Kolmas (ehkä jopa omasta mielestä tärkein) syy oli mun ronkeli maku. Kaikki vauva-etuliitteellä myytävä on niin pirun hempeää, pastellista, vaaleaa ja herkkää, että voi yök sentään. Lemppariostosten löytäminenkin onkin vaatinut kesästä saakka ahkeraa tori.fi:n selailua ja kirpputorien koluamista, mutta lopputulos on aika älyttömän hyvä.

Ehdoton lempparilöytö on hoitopöytä, joka ei ole valkoinen. Ensisijaisena toiveena oli löytää hoitopöytä joka ei ole valkoinen, jossa on suljettavia laatikoita avomallin sijaan koska tulee olohuoneen nurkkaan, ja on sen tyyppinen, että se voisi jäädä käyttöön myös alkuperäisen käyttötarkotuksen jälkeen. Hätävararatkaisuna odotti Ikean Sundvik, jota vielä kesällä sai puunvärisenä, mutta eipä saa nykyään. Eli löytö muuttui vielä paremmaksi!

Tämän tilalla oli tosi ruma kirsikan värinen lipasto, jonka olin ostanut noin 15 vuotta sitten
ekaan omaan kotiini. Olen pitkään etsinyt sen tilalle jotain kivempaa, ja tämä ratkaisi
nyt senkin ongelman kun löytyi tämä, kelpaa hyvin myös lipastona.
Ainakin siihen saakka, että lyödän paremman taas 15 vuoden kuluttua.
tori.fi / 30 €

Ylätason saa auki, jolloin lipastosta ilmestyy hoitopöytä.


Toinen lemppari on hoitoalusta. Ei toki kallein mahdollinen vauvaostos uutenakaan, mutta niiden kohdalla ongelma on ollut tyyli: vaaleaa, hempeää, nalleja ja sydämiä. Jos joku tummempi löytyi, niin nekin yleensä vähän persoonattomia. Sitten löytyi samalta myyjältä Manducan kantorepun kanssa juuri meille sopiva.
Tummalla pohjalla kettuja, siilejä ja pöllöjä. Kaikki meidän yksiä lemppari-
eläimiä, joita löytyy myös jonkinverrankin Pirpanan vaatteista.
tori.fi / 5 € / samalta myyjältä musta Manduca 35 €

Vaunujen ostamista uutena en ajatellut hetkeäkään, sillä käytettyjä on tarjolla on niin isolla skaalalla, että luulisi sopivan löytyvän ja uudet ovat ihan järjettömän kalliita. Kriteerit vaunuille oli musta väri, joissa on kuitenkin joku juttu eivätkä ole yksiväriset, ja se että niiden on mahduttava sellaisenaan (toki kasaan taitettuna) autoon, ilman sen ihmeellisempiä insinööritaitoja.

Olen kauhulla seurannut facebookissa erästä keskustelua, jossa vertailtiin että mistä saa parhaat osamaksusopimukset että voi ostaa vähän yli tonnin vaunut. Voi herranjumala sentään! Jos sulla on varaa, niin osta vaikka kahden tonnin vaunut, mutta älä osta hienoa ja kallista vaan koska pitää saada hienoa ja kallista. Kauhulla ajattelen, mitä tällaisissa perheissä opetetaan lapsille rahankäytöstä... Ymmärrän että kaikilla ei ole niin hyvä tilanne, että lähellä on hyvä livekirppis josta käydä valitsemassa, mutta esim, se tori.fi on pullollaan vaunuja.

Emmaljungan Duo Edget, luulisin ainakin, pienen googlettelun jälkeen. Sen verran
vanhaa mallia, että tuota kuosia en mistään netistä löytänyt niin ihan varma en ole.
Lastenkirpputori Pikkusiili / 150 €

Uutena vastaava yhdistelmävaunusetti maksaisi ilmeisesti tonnin verran, vähän yli. Niinpä olenkin viihdyttänyt itseäni kertomalla joillekin että ostin reilun tonnin vaunut. Ihmisten reaktiot on olleet kaikkea vau:n ja hulluksi kehumisen väliltä, ja täytyy sanoa että olen saanut pientä sairasta viihdytystä näiden reaktioiden seuraamisesta. Erityisesti silloin kun ihminen on selkeästi ajatellut että olen ollut tyhmä, mutta ei ole kehdannut sanoa sitä. :)


Levin reissulta ostin Pirpanalle tuliaiseksi tossut, joista shoppailuseurana ollut kaveri sanoi "noi on tommoset neljän tuulen tossut". Täysin turha ostos, jota ilman oltaisiin pärjätty vallan mainiosti, mutta olivat vain niin söpöt että oli pakko saada ne.
Kuopiolaisen käsityöläisen tekemät tossut Leviltä 10 €, -50 %.
Minna tekee niin mahtavia villakangastakkeja, että sellainen pitää ehkä ostaa
kun on seuraavalle talvitakille joskus tarvetta. Yritän muistaa tämän silloin.


Mun kummilapsi kävi testaamassa Pirpanan kehdon.
Tämä kehto on kaikkein iso lemppari, ja siksi se saikin jo aiemmin ihan oman postauksen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausdiabetes, osa 3.

Raskausdiabetes, osa 2.

Radilainenkin voi herkutella, sittenkin.